Jump to content
rizal

Ahli-ahli lama mari kita update kat sini ..

Recommended Posts

Salam ,

October 15 , 2014 - February 5 2020 lebih 5 tahun Ittutor.net tutup kedai. Rasanya sejak 2008 atau lebih tepat lagi selepas zaman FB take over the internet Ittutor.net dah malap..
image.png.5953d07a554d514f8f78fe47dff363e3.png

 

So apa cerita korang.. update la sikit.

Saya masih berkerja di Riyadh , Arab Saudi company dan jawatan yang sama semenjak Oct 2006 hingga sekarang [kemalasan bertambah].
Anak dah 5 [2 orang autistik -- Alhamdulillah]
2009-2012 sempat belajar part time Master. [GOT tuu walaupun banyak subject tak attend lecture -- self study]
PhD terbengkalai [saya underestimate the complexity of it]
Bahasa Arab masih tak pandai2.
Alhamdulillah dah buat Haji tahun 2009 dulu.





 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok la bro Rizal banyak jugak progressnya.

Saya masih kerja di Lembah Klang, masih dalam bidang application support, masih duduk di Shah Alam, isteri masih satu, anak je dah bertambah jadi 3, insya Allah bulan 4 ni anak bertambah jadi 4. yang ada banyak progress cuma pertambahan berat badan. dari under weight sekarang dah nak masuk sempadan over weight.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masa zaman ITTutor.net gilang gemilang makan gaji dengan orang, lepas tu masa ITTutor.net dipenghujung hayat, menggajikan diri sendiri. Sekarang ITTutor.net telah di resuscitate, kerja bagi gaji pada orang.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

IT masih di hati, tapi kerjaya sudah bertukar

1. Datacenter Operation Brickfield (tempat server ittutor seliaan Ihsan)
2. Building Maintenance (TMHQ)
3. IFES Operation (bantu aiza deploy hardware)

4. Massage Therapist @ jomSihat Holistic Acupressure di bawah seliaan nunjimmimya Niaga ( #jomSihatAcu )
5. Freelance IT (CCTV / Fizikal Networking)

Sekarang tengah usik-usik sang ular sawa (Python) bilamana ada masa terluang

Moga rakan-rakan semua berada dalam keadaan sihat sejahtera

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

12435864_27564709009_o.jpg.dff30ca09fdf5b42c97de30378ecb891.jpg

 

Ku seru semua sahabat-sahabat dalam gambar ini, muncul lah...

 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Gunx said:

ada gambar lama gathering tak ? up la satu ..

gambar ni ada kat FB ..
https://www.facebook.com/pg/ittutor.net/photos/?ref=page_internal

 

6 hours ago, E A Faisal said:

Masa zaman ITTutor.net gilang gemilang makan gaji dengan orang, lepas tu masa ITTutor.net dipenghujung hayat, menggajikan diri sendiri. Sekarang ITTutor.net telah di resuscitate, kerja bagi gaji pada orang.

mantap bro.. den masih makan gaji.. nak bisnes tak berani  dah hampir 50an ni tak berani ambik risiko ..

 

5 hours ago, obelicks said:

no update kekeke

 

come on.. henpon pun kena selalu firmware update

1 hour ago, nunjimmimya said:

IT masih di hati, tapi kerjaya sudah bertukar

1. Datacenter Operation Brickfield (tempat server ittutor seliaan Ihsan)
2. Building Maintenance (TMHQ)
3. IFES Operation (bantu aiza deploy hardware)

4. Massage Therapist @ jomSihat Holistic Acupressure di bawah seliaan nunjimmimya Niaga ( #jomSihatAcu )
5. Freelance IT (CCTV / Fizikal Networking)

Sekarang tengah usik-usik sang ular sawa (Python) bilamana ada masa terluang

Moga rakan-rakan semua berada dalam keadaan sihat sejahtera

Duhh lejen Brickfield ni.. nampaknya @gunx pun sama lari dari sana hahaha

Macam menarik je massage therapist tuu.. sekarang dok mana bro..

57 minutes ago, nixk said:

12435864_27564709009_o.jpg.dff30ca09fdf5b42c97de30378ecb891.jpg

 

Ku seru semua sahabat-sahabat dalam gambar ini, muncul lah...

 

Aikk macam mana muka den takdo ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

Macam menarik je massage therapist tuu.. sekarang dok mana bro..

Rumah kat Pulau Indah
Servis kat Plaza Azalea, Seksyen 14 Shah Alam

Saya juga buat servis rumah ke rumah 🙂

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustakim

Dulu abg rizal ada belanja asam pedas di batu pahat. Tahun 2003/2004 kalau tak silap

2009 cikgu di Simpang Renggam/Jb

2017 - sekarang di Jpn Johor. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Mustakim said:

Mustakim

Dulu abg rizal ada belanja asam pedas di batu pahat. Tahun 2003/2004 kalau tak silap

2009 cikgu di Simpang Renggam/Jb

2017 - sekarang di Jpn Johor. 

aduh lama dah tuu.. kat JB dah la ni ke cikgu..

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, rizal said:

aduh lama dah tuu.. kat JB dah la ni ke cikgu..

Ya bang. Kt jb lagi sekarang.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...