Jump to content
Sign in to follow this  
obelicks

Mapping of On-Premises Security Controls vs Major Cloud Providers Version 3.2 Feb 2019

Recommended Posts

so far azure platform almost complete. utk IPS/ IDS tu, microsoft mmg takde produce any solutions ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, rizal said:

Duh ni nak ambik cert Cloud Security kena hafal ke

 haha ikut cert mana yang nak ambik la.. 😄 ada banyak jenis cloud cert ni.. 

18 minutes ago, mojacoz said:

so far azure platform almost complete. utk IPS/ IDS tu, microsoft mmg takde produce any solutions ke?

ada kot.. Microsoft security solution mcm defender ATP.. kena configure la selain tu dalam Azure sendiri pun banyak solution dari vendor lain yang leh subscribe atau configure utk IPS.. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, obelicks said:

ada kot.. Microsoft security solution mcm defender ATP.. kena configure la selain tu dalam Azure sendiri pun banyak solution dari vendor lain yang leh subscribe atau configure utk IPS.. 

 

ada jugak try ATP hari tu, tapi mcm tak sesuai solutions dia dgn office nature kitorg. 

maybe jugak sbb aku salah configure 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...