Jump to content

arra

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About arra

  • Rank
    Prebet
  1. di bawah ni adalah diagram sekolah aku.. Petunjuk: 1) bulatan dalam diagram tu menunjukkan lokasi terminal internet (tarik fibre optik).. 2) segitiga pulak adalah device mesh M5 yg aku ada untuk extend coverage dan bilangan user 3) solid line tu wired sedia ada tapi dari talian internet berbayar 4) line putus-putus tu sambungan wireless 5) warna coklat bagi bilik-bilik dipercayai ada switch sendiri Masalah/isu : 1) Dalam usaha aku nak mengoptimumkan penggunaan internet KPM ni, aku dimaklumkan bahawa capaian ini akan jadi slow jika aku jadikan ia sebagai auto ip address pd user 2) dengan level aku yang kurang arif ni, apa cadangan atau idea drpd ittutorian untuk aku realisasi talian internet KPM ni boleh digunakan pd semua staf/ guru
  2. Salam semua ittutorian, Sebagai pengenalan, aku dilantik sebagai pembantu ICT di sekolah..pengetahuan aku pasal ICT ni rasanya byk sgt yang tak tau daripada tau (lagi2 dunia IT ni berkembang cepat sgt) okay, aku terus pd point aku bukak forum ni ye..sekolah aku terima 3 talian internet free (of course KPM la yg byr kan..) aku dgn team mate aku bercadang nak extend capaian internet ni kepada semua kwsn sekolah supaya semua cikgu2 boleh akses.. spec internet yg aku dpt adalah UNIFI Biz (100Mbps) unlimited (sat lg aku up diagram kedudukan bangunan dan terminal yang dipasang kt sek aku)
×
×
  • Create New...