Jump to content

inertz

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by inertz

  1. Dah tukar ke projek lain. Heartbeat 2 LB. Akan cuba lagi next time sebab tak puas hati tak jadi.
  2. Mungkin dalam ni ada yang pernah deploy atau testing mysql cluster. Setting sekarang yang tengah simulate macam ni; [root@db1 mysql-cluster]# ndb_mgm -e show Connected to Management Server at: localhost:1186 Cluster Configuration --------------------- [ndbd(NDB)] 2 node(s) id=2 @192.168.0.134 (mysql-8.0.21 ndb-8.0.21, Nodegroup: 0, *) id=3 @192.168.0.135 (mysql-8.0.21 ndb-8.0.21, Nodegroup: 0) [ndb_mgmd(MGM)] 1 node(s) id=1 @192.168.0.133 (mysql-8.0.21 ndb-8.0.21) [mysqld(API)] 2 node(s) id=4 @192.168.0.136 (mysql-8.0.21 ndb-8.0.21) i
  3. Rasanya soalan ni mahal, tanya kat expert exchange pun diaorg point ke redhat.
  4. Salam, Mintak tolong sesiapa yang tahu atau biasa dengan HA dengan masalah ni. Aku tengah buat simulation NFS storage dengan HA. Setup ni mengandungi 3 biji cluster. Bila enable stonith untuk create disk fencing error yang keluar berkaitan registration key. *Error ni mungkin boleh dapat solution kat redhat punya portal, tapi kena subscribe la pulak. Harap ada sesiapa boleh bagi idea. Mar 13 16:01:48 [10579] cluster1.inertz.org stonith-ng: warning: log_action: fence_scsi[11255] stderr: [ 2020-03-13 16:01:48,951 ERROR: Cannot get registration keys ] Mar 13 16:01:48 [10
×
×
  • Create New...