Jump to content

rizal

Administrators
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

rizal last won the day on February 8

rizal had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About rizal

  • Rank
    Prebet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. aduh lama dah tuu.. kat JB dah la ni ke cikgu..
  2. gambar ni ada kat FB .. https://www.facebook.com/pg/ittutor.net/photos/?ref=page_internal mantap bro.. den masih makan gaji.. nak bisnes tak berani dah hampir 50an ni tak berani ambik risiko .. come on.. henpon pun kena selalu firmware update Duhh lejen Brickfield ni.. nampaknya @gunx pun sama lari dari sana hahaha Macam menarik je massage therapist tuu.. sekarang dok mana bro.. Aikk macam mana muka den takdo ni..
  3. Sebagai seorang engineer yang akaun selalu tak balance dah banyak percubaan saya buat guna app untuk sync update perbelanjaan. Dua apps yang saya suka 1) YNAB 2) Wallet by Budgebakers Kelebihan wallet ni dia boleh sync auto dengan 2 bank yang saya guna 1) SABB (HSBC) 2) Maybank So zaman yang makin cashless ni.. semua perbelanjaan main swipe je.. dia akan keep track keluar masuk duit (Maybank akan sync-read-only tiap hari) dan SABB (manual sync sebab perlu PIN code) So dalam perbelanjaan harian kita cuma perlu re-categorize spending yang dia buat (jika perlu) dan update cash transactions je..
  4. Peh canggih.. ada banyak guna lain rupanya 😅 Baru baca tutorial ni https://blog.forma-pro.com/setup-telegram-bot-local-workspace-in-minutes-38a62edc8421
  5. Siapa dah guna ngrok ni? https://ngrok.com/ Tak perlu susah guna port forwarding boleh ssh or open http server kat rumah .
  6. Haha .. @Nazri Ahmad dok cuba dapatkan company sponsor CISSP.. pastu baru boleh berhenti kerja haha @mojacoz renew CCNA 4-5 tahun lepas ..susah bro haha ingatkan tahun 2000 dah lulus kacang je laa
  7. Salam , October 15 , 2014 - February 5 2020 lebih 5 tahun Ittutor.net tutup kedai. Rasanya sejak 2008 atau lebih tepat lagi selepas zaman FB take over the internet Ittutor.net dah malap.. So apa cerita korang.. update la sikit. Saya masih berkerja di Riyadh , Arab Saudi company dan jawatan yang sama semenjak Oct 2006 hingga sekarang [kemalasan bertambah]. Anak dah 5 [2 orang autistik -- Alhamdulillah] 2009-2012 sempat belajar part time Master. [GOT tuu walaupun banyak subject tak attend lecture -- self study] PhD terbengkalai [saya underestimate the complexity of it] Bahasa Arab masih tak pandai2. Alhamdulillah dah buat Haji tahun 2009 dulu.
  8. Salam semua, So macamana cert korang ? Masih valid lagikah? Cert saya CCNA, RHCE dan lain-lain semua dah expired. Berangan nak ambik TOGAF dengan CISSP sampai sekarang tak start study..
  9. rizal

    README

    Selamat datang/kembali ke Ittutor.net ! Pendaftaran Undang-undang Semua pos di forum ini adalah tertakluk kepada undang-undang negara Malaysia maka janganlah sekali-kali melampaui batas . Jaga adab berforum - jangan spam , jangan troll dan jangan sakitkan hati orang. Janganlah sensitif sangat tapi kalau ada pos yang ada rasa tak sesuai sila lapurkan kepada moderator atau admin. Dilarang promosi ponzi skim atau produk2 MLM. Dilarang mengiklan menjual software atau program yang tidak berlesen atau bahan lucah yang ditegah oleh undang-undang Malaysia. Harap elakkan penggunaan "bahasa wechat" dalam forum ini.
  10. Alhamdulillah terima kasih atas sokongan semua.. Masih banyak nak dikemaskini lagi ni.. saya akan UP sikit-sikit.. Terperanjat sekejap nampak avatar Dato' K tadi hahaha @nixk Yang pakar2 graphic tu nak sumbang apa2 logo etc di alu2kan..
  11. rizal

    Welcome to Pages

    Welcome to Pages! Pages extends your site with custom content management designed especially for communities. Create brand new sections of your community using features like blocks, databases and articles, pulling in data from other areas of your community. Create custom pages in your community using our drag'n'drop, WYSIWYG editor. Build blocks that pull in all kinds of data from throughout your community to create dynamic pages, or use one of the ready-made widgets we include with the Invision Community. View our Pages documentation
  12. Welcome to your new Invision Community! Congratulations on your purchase of our software and setting up your community. Please take some time and read through the Getting Started Guide and Administrator Documentation. The Getting Started Guide will walk you through some of the necessary steps to setting up an IP.Board and starting your community. The Administrator Documentation takes you through the details of the capabilities of IP.Board. You can remove this message, topic, forum or even category at any time. Go to the documentation now...
×
×
  • Create New...