Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/05/2020 in Posts

 1. 3 points
  Ku seru semua sahabat-sahabat dalam gambar ini, muncul lah...
 2. 2 points
  Aku tak pasti sama ada posting ni sesuai atau tidak dikongsikan di forum ini. Tapi secara jujurnya, aku sangat kembali teruja apabila forum ITTUTOR ni kembali "go-live" setelah berehat begitu lama. ITTUTOR adalah perpustakaan maya IT yang banyak mengajar aku mengenai dunia IT...sehingga aku menyemai semangat utk mempelajari dunia IT. Sekian lama, kita hanya dapat melihat graduan dari bidang Engineering mendapat peluang untuk menaikkan kredibiliti mereka secara rasmi dengan mendapatkan title Ir ( Professional Engineer ). Namun bagi bidang IT, tiada pengiktirafan sedemikian rupa. Tapi sekarang korang mempunyai peluang. MBOT membuka peluang bagi korang untuk apply TS atau TC. Apa lagi..peluang masih terbuka https://www.mbot.org.my/registration/professional-technologists/
 3. 2 points
 4. 2 points
  Ok, sebab kita dah pergi kelaut eh Cloud kita tgk security control on cloud la yek..
 5. 2 points
  Sebagai seorang engineer yang akaun selalu tak balance dah banyak percubaan saya buat guna app untuk sync update perbelanjaan. Dua apps yang saya suka 1) YNAB 2) Wallet by Budgebakers Kelebihan wallet ni dia boleh sync auto dengan 2 bank yang saya guna 1) SABB (HSBC) 2) Maybank So zaman yang makin cashless ni.. semua perbelanjaan main swipe je.. dia akan keep track keluar masuk duit (Maybank akan sync-read-only tiap hari) dan SABB (manual sync sebab perlu PIN code) So dalam perbelanjaan harian kita cuma perlu re-categorize spending yang dia buat (jika perlu) dan update cash transactions je..
 6. 1 point
  CCNP, MCSE,MCITPE,ITIL ,CISSP dan PMP dah expired. Duit dah x de nak renew semua tu. Angan-angan nak ambik CCIE dan RHCE hanya tinggal kenangan..
 7. 1 point
  https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=411980 😄😄😄😄😄
 8. 1 point
 9. 1 point
  Otak dah beku nak buat programming dalam usia jaga-jaga ni. Anak belajar Python, bapak dah jadi python.makan tido makan tido dah.
 10. 1 point
  setakat ni..Python antara yang terbaik utk build telegram bot
 11. 1 point
  mantop cissp. aku sume dah expired. tinggal cert kehadiran je.
 12. 1 point
  build from scratch bang.. guna python plugin python telegram bot api.. kalau ada lagi bagus, sila tunjuk ajar
 13. 1 point
  aku rasa bertuah dpt tgk gambar @Gunx berambut. rasa dirahmati tuhan sungguh
 14. 1 point
 15. 1 point
  Baru je jumpa najmi di KL ni. Alhamdulillah..
 16. 1 point
  Mustakim Dulu abg rizal ada belanja asam pedas di batu pahat. Tahun 2003/2004 kalau tak silap 2009 cikgu di Simpang Renggam/Jb 2017 - sekarang di Jpn Johor.
 17. 1 point
  oho masih suka pegang cash bau duit hehehe
 18. 1 point
  Rumah kat Pulau Indah Servis kat Plaza Azalea, Seksyen 14 Shah Alam Saya juga buat servis rumah ke rumah 🙂
 19. 1 point
  Peh canggih.. ada banyak guna lain rupanya 😅 Baru baca tutorial ni https://blog.forma-pro.com/setup-telegram-bot-local-workspace-in-minutes-38a62edc8421
 20. 1 point
  IT masih di hati, tapi kerjaya sudah bertukar 1. Datacenter Operation Brickfield (tempat server ittutor seliaan Ihsan) 2. Building Maintenance (TMHQ) 3. IFES Operation (bantu aiza deploy hardware) 4. Massage Therapist @ jomSihat Holistic Acupressure di bawah seliaan nunjimmimya Niaga ( #jomSihatAcu ) 5. Freelance IT (CCTV / Fizikal Networking) Sekarang tengah usik-usik sang ular sawa (Python) bilamana ada masa terluang Moga rakan-rakan semua berada dalam keadaan sihat sejahtera
 21. 1 point
  Masa zaman ITTutor.net gilang gemilang makan gaji dengan orang, lepas tu masa ITTutor.net dipenghujung hayat, menggajikan diri sendiri. Sekarang ITTutor.net telah di resuscitate, kerja bagi gaji pada orang.
 22. 1 point
  CCNA dah tak valid, malas nak pursue path network. yg hidup lagi mcse aje lagi & itil.
 23. 1 point
  ada CISSP.. fee dah naik. Baru search kat youtube apa bendac TOGAF ni 😁
 24. 1 point
  ada gambar lama gathering tak ? up la satu ..
 25. 1 point
  ok la bro Rizal banyak jugak progressnya. Saya masih kerja di Lembah Klang, masih dalam bidang application support, masih duduk di Shah Alam, isteri masih satu, anak je dah bertambah jadi 3, insya Allah bulan 4 ni anak bertambah jadi 4. yang ada banyak progress cuma pertambahan berat badan. dari under weight sekarang dah nak masuk sempadan over weight.
 26. 1 point
  sumber mapping-of-security-controls-terminology-between-on-prem-and-public-cloud
 27. 1 point
  Alhamdulillah terima kasih atas sokongan semua.. Masih banyak nak dikemaskini lagi ni.. saya akan UP sikit-sikit.. Terperanjat sekejap nampak avatar Dato' K tadi hahaha @nixk Yang pakar2 graphic tu nak sumbang apa2 logo etc di alu2kan..
 28. 1 point
  Hello World.. Is this thing On?
×
×
 • Create New...