Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/05/2020 in all areas

 1. 2 points
  Ok, sebab kita dah pergi kelaut eh Cloud kita tgk security control on cloud la yek..
 2. 2 points
  Sebagai seorang engineer yang akaun selalu tak balance dah banyak percubaan saya buat guna app untuk sync update perbelanjaan. Dua apps yang saya suka 1) YNAB 2) Wallet by Budgebakers Kelebihan wallet ni dia boleh sync auto dengan 2 bank yang saya guna 1) SABB (HSBC) 2) Maybank So zaman yang makin cashless ni.. semua perbelanjaan main swipe je.. dia akan keep track keluar masuk duit (Maybank akan sync-read-only tiap hari) dan SABB (manual sync sebab perlu PIN code) So dalam perbelanjaan harian kita cuma perlu re-categorize spending yang dia buat (jika perlu) dan update cash transactions je..
 3. 2 points
  Ku seru semua sahabat-sahabat dalam gambar ini, muncul lah...
 4. 1 point
  build from scratch bang.. guna python plugin python telegram bot api.. kalau ada lagi bagus, sila tunjuk ajar
 5. 1 point
  aku rasa bertuah dpt tgk gambar @Gunx berambut. rasa dirahmati tuhan sungguh
 6. 1 point
 7. 1 point
  Baru je jumpa najmi di KL ni. Alhamdulillah..
 8. 1 point
  Mustakim Dulu abg rizal ada belanja asam pedas di batu pahat. Tahun 2003/2004 kalau tak silap 2009 cikgu di Simpang Renggam/Jb 2017 - sekarang di Jpn Johor.
 9. 1 point
  Rumah kat Pulau Indah Servis kat Plaza Azalea, Seksyen 14 Shah Alam Saya juga buat servis rumah ke rumah 🙂
 10. 1 point
  Peh canggih.. ada banyak guna lain rupanya 😅 Baru baca tutorial ni https://blog.forma-pro.com/setup-telegram-bot-local-workspace-in-minutes-38a62edc8421
 11. 1 point
  IT masih di hati, tapi kerjaya sudah bertukar 1. Datacenter Operation Brickfield (tempat server ittutor seliaan Ihsan) 2. Building Maintenance (TMHQ) 3. IFES Operation (bantu aiza deploy hardware) 4. Massage Therapist @ jomSihat Holistic Acupressure di bawah seliaan nunjimmimya Niaga ( #jomSihatAcu ) 5. Freelance IT (CCTV / Fizikal Networking) Sekarang tengah usik-usik sang ular sawa (Python) bilamana ada masa terluang Moga rakan-rakan semua berada dalam keadaan sihat sejahtera
 12. 1 point
  Masa zaman ITTutor.net gilang gemilang makan gaji dengan orang, lepas tu masa ITTutor.net dipenghujung hayat, menggajikan diri sendiri. Sekarang ITTutor.net telah di resuscitate, kerja bagi gaji pada orang.
 13. 1 point
  CCNA dah tak valid, malas nak pursue path network. yg hidup lagi mcse aje lagi & itil.
 14. 1 point
  ada CISSP.. fee dah naik. Baru search kat youtube apa bendac TOGAF ni 😁
 15. 1 point
  ada gambar lama gathering tak ? up la satu ..
 16. 1 point
  ok la bro Rizal banyak jugak progressnya. Saya masih kerja di Lembah Klang, masih dalam bidang application support, masih duduk di Shah Alam, isteri masih satu, anak je dah bertambah jadi 3, insya Allah bulan 4 ni anak bertambah jadi 4. yang ada banyak progress cuma pertambahan berat badan. dari under weight sekarang dah nak masuk sempadan over weight.
 17. 1 point
  sumber mapping-of-security-controls-terminology-between-on-prem-and-public-cloud
 18. 1 point
  Alhamdulillah terima kasih atas sokongan semua.. Masih banyak nak dikemaskini lagi ni.. saya akan UP sikit-sikit.. Terperanjat sekejap nampak avatar Dato' K tadi hahaha @nixk Yang pakar2 graphic tu nak sumbang apa2 logo etc di alu2kan..
 19. 1 point
  Hello World.. Is this thing On?
×
×
 • Create New...