Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Last week
  2. cantikkk dah register.. harap2 kalau dipanggil temuduga ada kat MY lah masa tu..
  3. Peh pukul rata semua ada ni..mantap.. dulu attend class for PMP.. leceh la nak study banyak sangat soalannya.. mindset engineer kena tukar
  4. CCNP, MCSE,MCITPE,ITIL ,CISSP dan PMP dah expired. Duit dah x de nak renew semua tu. Angan-angan nak ambik CCIE dan RHCE hanya tinggal kenangan..
  5. Ambik ..jangan tak ambik..sebb selepas ni syarat nak mendapatkan Ts ni lebih ketat seperti nak dapatkan Ir.. Usha2 Akta MBOT...sebab ada panel yang akan tanya soalan yang diceduk dari Akta
  6. Salam semua. Anak saya (17 tahun, spm tahun ni) beritahu cita-citanya nak menjadi front end developer. Saya pun blur jugak sbb biasa dengar back-end je. Jadi, saya Google, dan dapatlah pemahaman sikit. Jadi kat sini nak tanya, 1. Ada ke kursus degree untuk front end? Atau kursus computer oriented + major in front end? (Gila specific kursus) Atau 2. Buat je major dalam bidang lain dan ambil part time / online in front end? 3. Peluang kerjaya front end ni nampak macam masih baru kat Malaysia. Biasa nak kena terror semua sekali front+backend. Apa pendapat abang2 semua.
  7. aplikasi yg power ni satu dunia pakai termasuk disny .. yg pasti ia open source sahaja
  8. https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=411980 😄😄😄😄😄
  9. cerita pengalaman mereka yag telah lalui kerjaya begini
  10. Jom kongsi pengalaman jadi programmer anda semua 😛
  11. hahaha asklinux pun dah kembali .. nak kena panggil tukangtaip pulak..
  12. selamat kembali scaryboy 🙂 Menarik betul ni saya pun tak sangka ada sebegini .. ingatkan title Ir je available.. nak cuba daftarlah..
  13. kalau tak salah, takde produk security (hardware) buatan anak tempatan
  14. Ada tak kawan-kawan kat sini yang develop hardware security?
  15. Otak dah beku nak buat programming dalam usia jaga-jaga ni. Anak belajar Python, bapak dah jadi python.makan tido makan tido dah.
  16. setakat ni..Python antara yang terbaik utk build telegram bot
  17. Aku tak pasti sama ada posting ni sesuai atau tidak dikongsikan di forum ini. Tapi secara jujurnya, aku sangat kembali teruja apabila forum ITTUTOR ni kembali "go-live" setelah berehat begitu lama. ITTUTOR adalah perpustakaan maya IT yang banyak mengajar aku mengenai dunia IT...sehingga aku menyemai semangat utk mempelajari dunia IT. Sekian lama, kita hanya dapat melihat graduan dari bidang Engineering mendapat peluang untuk menaikkan kredibiliti mereka secara rasmi dengan mendapatkan title Ir ( Professional Engineer ). Namun bagi bidang IT, tiada pengiktirafan sedemikian rupa. Tapi sekarang korang mempunyai peluang. MBOT membuka peluang bagi korang untuk apply TS atau TC. Apa lagi..peluang masih terbuka https://www.mbot.org.my/registration/professional-technologists/
  18. Earlier
  19. assalamualaikum Ya! Masih lagi awal tapi tak salah kalau merancang dari awal Jom kita untuk tahun 2020 ni 1. Cadangan makan 2. Cadangan tempat Sekadar rekod: Iftar ittutor adalah pada tahun 2018 wassalam
  20. Salam semua. lama tenggelam akhirnya timbul semula ye. Tahniah.lama tak layan ittutor ni. Dah tak ingat id apa guna dulu.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...